Acai bogyó – a legtáplálóbb gyümölcs

Nyomozásunk során az acai (ejtsd: ászáj vagy ászái) gyümölcsöt vettük górcső alá. A szó jelentése: „gyümölcs, mely megszabadít a víztől” ez az elnevezés a bogyó kiemelkedő méregtelenítő hatására utal.

Formáját tekintve a szőlőhöz vagy egy szép lila üveggolyóhoz tudnám hasonlítani ezt a bogyót. Az acai az amazóniai őserdőkben terem. Észak-Brazíliában, az Amazonas vidékén élő emberek már évszázadok óta fogyasztják, igazán finom trópusi ízvilága van, ráadásul gyógyító hatása messze földön legendássá tette az acai gyümölcsöt.

Az amazóniai acai bogyó tízszer annyi antioxidánst tartalmaz, mint a szőlő, sokak szerint a legjobb tápértékkel rendelkező gyümölcs a világon.

Nem véletlen, hogy ezt a megtisztelő címet kiérdemelte az acai bogyó, hiszen a magas antioxidáns tartalma mellett számos tápanyagot, vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, étkezési rostot is tartalmaz. Utóbbi a kutatások szerint elősegíti az emésztési rendszer egészséges működését, csökkenti a koleszterin-szintet és segít megállítani az idő előtti öregedést.

A „legtökéletesebb étel” elméletet alátámasztja továbbá a bogyó magas E-vitamin tartalma is.

Az acai bogyót – csakúgy, mint az összes többi szuperélelmiszert – érdemes beilleszteni a mindennapi étrendbe, fogyasztása frissen vagy természetes étrend-kiegészítő formájában is ajánlott. Az acai bogyó rendszeres bevitelével biztosítani tudjuk szervezetünk számára az elengedhetetlen tápanyag pótlást.

Forrás: vitalitas-magazin.hu, szupergyumolcsok.lapunk.hu, peakshop.hu

Acai bogyó tartalmú termékek lelőhelye:

Kabay Patika Szeged, Tisza L. krt. 95.

További szolgáltatások