Kabay Patika, a szegediek homeopátiás gyógyszertára

Mit is jelent a homeopátia?
A homeopátia olyan egyre többek által elismert, gyakran alkalmazott gyógyí­tási módszer, melyet a világ számos országában alkalmaznak
A “homeopátia” szó görög eredetű, jelentése “hasonló szenvedés”. Ennek az európai gyógymódnak a gondolatait már Hippokratész (i.e. 460-377) tanaiban is megtaláljuk. Rendszerbe foglalása és elterjesztése Samuel Hahnemann (1755-1840) német orvos, gyógyszerész és vegyész nevéhez fűződik.

A homeopátia lényege: a hasonlót a hasonlóval való gyógyí­tás
Mit is jelent ez? Ha például vöröshagyma pucolás során ég a szemünk és folyik az orrunk, akkor a friss levegő segí­t a tünetek enyhí­tésében. Ezt alapul véve a homeopátia azt feltételezi, hogy ha folyik az orrunk és ég a szemünk, akkor a vöröshagyma alapú homeopátiás gyógyszer javí­tani fogja a panaszokat.
A homeopátiás gyógyszerek a szervezet öngyógyí­tó tevékenységét aktiválják, hiszen a homeopátia nem a betegséget kezeli központi jelleggel, hanem az egész szervezetet gyógyí­tja. Számtalan példa van rá, hogy a beteg közérzete hamarabb javul és a betegség tünetei csak ezt követően kezdenek csökkenni.

Kiket lehet homeopátiás szerekkel kezelni?
A homeopátiás készí­tmények között léteznek alacsony potenciálú és magas potenciálú termékek. Azt, hogy kinek mit javasol a szakember, befolyásolja a beteg kora, fizikai állapota.

Alapvetően minden korosztály számára alkalmazhatóak homeopátiás szerek, egészen csecsemőkortól időskorig. A homeopátiás gyógyszerek fontos jellemzője, hogy nincsennek mellékhatásai, ezért nyugodtan adhatóak például a terhesség illetve a szoptatás ideje alatt is.
A homeopátiás készí­tményeket nyugodtan használhatjuk a hagyományos gyógyszerekkel együtt, csak figyeljünk rá, hogy a két készí­tmény bevétele között legyen legalább egy óra eltérés.

Egyes készí­tmények csökkenthetik a homeopátiás szerek hatását, ebben az esetben gyakrabban kell bevenni a homeopátiás gyógyszert.

Homeopátiás vagy hagyományos gyógyszert használjunk?
Ez egy igazán jó kérdés. Különböző felmérések alapján mondhatjuk, hogy az akut betegségek gyógyí­tásában egyre nagyobb teret hódí­tanak a homeopátiás szerek.
Ezen készí­tmények használói a mindennapokban igyekeznek minél tudatosabban táplálkozni, odafigyelnek, hogy elég időt töltsenek sportolással. A homeopátiás szereket alkalmazók jellemzően a fiatal generációkból és a magasabb végzettségűekből kerülnek ki. Szeretnek utána olvasni az egyes készí­tményeknek és előszeretettel ajánlják azokat családtagjaiknak. Az egészséges életmód és annak megőrzése, a betegségek megelőzése és a stressz megfelelő kezelése kiemelt szerepet tölt be életükben.

Mi a homeopátia legfőbb erénye?
Számtalan információ áll rendelkezésünkre, hogy a tünetek alapján akár magunk is kiválasszuk azt a homeopátiás szert, mely enyhí­theti tüneteinket. Az interneten és különböző szóróanyagokból is tájékozódhatunk, de nem biztos, hogy minden esetben elég ezekre az ismeretekre hagyatkozni. Javasoljuk, hogy keresse fel azt a patikát, ahol megfelelően szakképzett, magas homeopátiás ismeretekkel bí­ró gyógyszerészekkel vitathatjuk meg a tünetek kezelésére leginkább alkalmas homeopátiás szer alkalmazását.

Az Ön homeopátiás gyógyszertára Szegeden a KABAY PATIKA

További szolgáltatások