Csudafinom almás-fahéjjas muffin

Hozzávalók:

13 dkg vaj (+ a formához)
2 db tojás
15 dkg cukor
1,5 tk fahéj
20 dkg liszt
2 tk sütőpor
2 db savanykás alma
porcukor

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Egy 12 db-os muffintepsit kivajazunk, vagy a mélyedésekbe muffinpapírt teszünk. A vajat megolvasztjuk, és kissé hűlni hagyjuk. Hozzáadunk 14 dkg cukrot és 1/2 tk fahéjat, majd habosra keverjük a tojásokkal.
A lisztet elvegyítjük a sütőporral, és fakanállal vagy spatulával a vajas masszába forgatjuk. A tésztát a muffintepsibe töltjük. A meghámozott, kicsumázott almát vékony szeletekre vagy cikkekre vágjuk, és a nyers tésztába nyomkodjuk. Megszórjuk a maradék cukorral elkevert fahéjjal, és az előmelegített sütőben sütjük kb. 25 percig. Kihűtjük, és porcukorral megszórva tálaljuk.

Forrás: mindmegette.hu

Jó étvágyat kíván a Kabay Patika csapata!

További szolgáltatások