GOMBÁS QUICHE LEVELES TÉSZTÁBÓL

HOZZÁVALÓK
2 ek vaj + a formához
liszt a formához
1 csomag friss leveles tészta
20 dkg laskagomba
50 dkg (barna) csiperke
2 közepes szál póréhagyma
1 nagy gerezd fokhagyma
2,5 dkg bacon vagy sonkaszalonna
só, bors, 1 csipet csilipor, 1 tk kakukkfű
2,5 dl tejföl
3 db tojás
5 dkg reszelt sajt (edami)
1 csipet reszelt szerecsendió

ELKÉSZÍTÉS

Egy piteformát kikenünk vajjal, majd megszórjuk liszttel és kibéleljük a kigöngyölt leveles tésztával úgy, hogy kb. 3 cm magas pereme legyen.
A letisztogatott gombákat apróra vágjuk. A megtisztított pórét vékonyan felkarikázzuk, a fokhagymát présen átnyomjuk.
Nagy serpenyőben felhevítjük a 2 ek vajat. Rádobjuk a bacont, hozzáadjuk a pórét és a fokhagymát, majd 5 percig pároljuk. Sóval, borssal, a csiliporral és a kakukkfűvel ízesítjük. Hozzáforgatjuk a kétféle gombát, és addig pároljuk, amíg a lé szinte teljesen elfő. Ekkor levesszük a tűzről, és kissé hűlni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A gombás keveréket eloszlatjuk a tésztán, és megszórjuk a reszelt sajttal. A tojásokat elkeverjük a tejföllel, valamint ízlés szerint sóval, borssal és a szerecsendióval, majd a gombára öntjük. Végül a quiche-t az előmelegített sütőben sütjük kb. 40 percig.

Forrás: mindmegette.hu

Jó étvágyat kíván a Kabay Konyha!

További szolgáltatások