HIDEG SÁRGABARACKLEVES SAJTKRÉM GALUSKÁVAL

HOZZÁVALÓK
80 dkg sárgabarack teljesen érett
15 dkg porcukor
2 db narancs leve
1 rúd vanília
1 doboz (125 g) natúr sajtkrém
1 tk citromlé
3 ek habtejszín
A díszítéshez:
citromfű vagy menta

ELKÉSZÍTÉS

A leforrázott vagy szűrőben 1 percre lobogó vízbe merített sárgabarackokat hideg víz alatt leöblítjük, és lehúzzuk a héjukat. A kimagozott gyümölcsöt turmixgépben vagy botmixerrel finomra pürésítjük, majd simára keverjük 10 dkg porcukorral és a narancslével.
A vaníliarudat hosszában felhasítjuk. A magokat kikaparjuk és félretesszük a galuskához. A pürét a rúd megmaradt részével ízesítjük, és a hűtőben pihentetjük legalább 1, de inkább 2 órát.
A galuskához a sajtkrémet kikeverjük a félretett vaníliavelővel, a maradék porcukorral és a citromlével. Beleforgatjuk a tejszínből vert kemény habot, majd a hűtőbe tesszük kb. 15 percre.
A vaníliadarabot kiemeljük, és a sárgabaracklevest lehetőleg behűtött tálkákba vagy mélytányérokba merjük. A sajtkrémes masszából két teáskanál segítségével galuskákat formázunk, és óvatosan a kitálalt levesbe helyezzük. Tetszés szerint citromfű- vagy mentalevelekkel díszítve kínáljuk. Azonnal fogyasztjuk.

Jó étvágyat kíván a Kabay Patika csapata!

További szolgáltatások