Vitamindús házi paradicsomlé télire

Itt az ideje, hogy gondoljunk a téli időszakra és “elcsomagoljunk” magunknak minél több vitamint. A következő receptünk főszereplője a paradicsom, amit natúran vagy bazsalikommal, petrezselyemmel, de akár fokhagymával is ízesíthetünk. Ügyeljünk rá, hogy eltevéshez feltétlenül érett, egészséges zöldségeket válasszunk!

Hozzávalók:

5 kg paradicsom

15 dkg cukor

3 evőkanál só

2 kávéskanál nátrium-benzoát

Elkészítés:
A paradicsomot alaposan mossuk meg, majd pucoljuk meg. A legegyszerűbb, ha a paradicsom alját vagy tetejét keresztben bevágjuk, és egy pillanatra forrásban lévő, utána pedig hideg vízbe rakjuk. Vágjuk kis darabokra, ha találunk benne hibás részt, feltétlenül távolítsuk el. Tegyük egy nagyobb edénybe, és tiszta kézzel jól nyomkodjuk össze.
Szórjuk hozzá a sót, a cukrot, a nátrium-benzoátot, és lefedve hagyjuk állni egy napig. Ezt követően fakanállal jól nyomkodjuk ki a levét. Ezt töltsük alaposan kimosott üvegekbe, jól zárjuk le, és rakjuk száraz, hideg helyre. Felbontás után tartsuk hűtőben.

Forrás: femina.hu

Jó  étvágyat kíván a Kabay Patika csapata!

További szolgáltatások