... ...

6722 Szeged, Tisza Lajos krt. 95 | kabay@t-email.hu | +36 62 420 763

Keresés
Close this search box.


Az Ön egészsége a mi hivatásunk!

Hétfő: 7:00 - 21:00
Kedd: 7:00 - 21:00
Szerda: 7:00 - 21:00
Csütörtök: 7:00 - 21:00
Péntek: 7:00 - 21:00
Szombat: 8:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva

A Kabay Patika több, mint 25 éve áll a vásárlók rendelkezésére. Hatalmas raktárkészlettel, elkötelezett, mosolygós kollégákkal igyekszünk kiszolgálni a hozzánk betérőket.
Gyógyszertárunk 1995-től privatizált patikaként, családi vállalkozásként működik. Szerepet vállalunk a szakember képzésben is, hiszen kiemelt oktató gyógyszertár vagyunk. Dr. Mód Lászlóné, vezető szakgyógyszerészünk az év oktató gyógyszerésze volt 2012-ben. Dr. Mód Péter vezető szakgyógyszerészünk szakvizsga és államvizsga elnöki tisztséget tölt be az elmúlt 10 évben SZTE-GYTK-n. Büszkék vagyunk rá, hogy 2017-ben az év gyógyszertára megtisztelő címet is megkaptuk.
A társadalmi szerepvállalás kiemelt figyelmet kap a mindennapjainkban, hiszen rendszeresen támogatunk számos egészségügyi, egyetemi és egyéb alapítványt ( Hispanisztika
alapítvány,GEMMA, Bátor Tábor, Ökumenikus Segélyszervezet, Szegedi Gyógyszerészképzésért alapítvány, Kolonics alapítvány, Rotary, Lions, Kisgyerekek is lehetnek
nagy betegek alapítvány, Alsóvárosi Kulturális alapítvány, Együtt a Kisangyalokkal alapítvány, Szegedi Hospice, Kapaszkodó Ökumenikus alapítvány, Léleklépő alapítvány, )
A Covid idején az SZTE Klinikai Központot 2 millió forint értékű eszköztámogatással segítettük. Remek az együttműködésünk a Szegedi Vadasparkkal, az örökbefogadási program aktív résztvevői vagyunk.
Az egészség elhivatott nagyköveteként életünk része a sport és a lehetőségeinkhez mérten támogatjuk is városunk tehetséges sportolóit. Folyamatosan figyelemmel kísérjük a szegedi sportélet alakulását, így van alkalmunk rá, hogy megfelelő hátteret biztosítsunk a tehetségeknek. 

Az Ön egészsége a mi hivatásunk!
Kabay logo fekvo

Ki is volt Kabay János?

Kabay József községi jegyző és Deák Piroska gyermeke.[2] Anyai nagybátyja id. Lukács Ferenc magyar királyi postamester (1847–1917), Lukács Ferenc gyógyszerész nagyapja volt.[3] Érettségi vizsgáját a hajdúnánási gimnáziumban tette le, majd 1915-ben a Budapesti Műegyetemen kezdte meg felsőfokú tanulmányait, hogy vegyészmérnökké váljék. Az egyetemet azonban fél év után elhagyta, mert be kellett vonulnia katonának. Az első világháború után bátyja, Kabay Péter hajdúnánási gyógyszertárában gyakornokoskodott, és beiratkozott a budapesti Pázmány Péter Tudományegyetemre, ahol 1923-ban gyógyszerész oklevelet szerzett, majd 1924-ben letette gyógyszerészi esküjét.

Ezután a Gyógynövény Kísérleti Állomáson folytatta munkáját, ahol feleségével, a vegyész Kelp Ilonával kidolgozta a morfinnyerés ipari módszerét: a zöld máknövényt virágzás után learatták, majd a felaprított mákfejekből préselés után vonták ki a hatóanyagot. E módszert 1925-ben szabadalmaztatta. 1927-ben megalapította a bűdszentmihályi Alkaloida Vegyészeti Gyárat, amely azonban pénzügyi nehézségekkel küszködött. Kabay 1931-ben újabb szabadalmat nyújtott be: sikerült morfint kivonnia a mindaddig mezőgazdasági hulladékként kezelt száraz mákszalmából. Ez a gazdaságos, ún. száraz eljárás forradalmasította a morfingyártást, s ezáltal a gyógyszergyár nem csupán a hazai szükségleteket tudta ellátni, hanem exportra is jutott a kábító fájdalomcsillapítóból. A Kabay-házaspár tíz országban szabadalmaztatta módszerét.

Kabay János tovább folytatta kutatásait, hogy még gazdaságosabbá váljék a morfingyártás, azonban 1936-ban egy sérvműtétet követően vérmérgezésben váratlanul elhunyt.

images

Hűségprogram

A Kabay Patika, mint a szegediek patikája, küldetésének tartja, hogy a szegedi lakosok egészségi állapotát javítsa, megfelelő tájékoztatást nyújtson a betegségek megelőzésével kapcsolatban. Feladatunk ellátásához gyógyszerek, étrend-kiegészítők, gyógyászati segédeszközök, valamint egyéb készítmények széles választékával állunk rendelkezésükre.

Munkatársaink magas szintű szakmai tudással, diszkrécióval fordulnak vásárlóinkhoz, nálunk elsődleges szempont a minőségi és gyors kiszolgálás. Felvilágosító tevékenységet, tanácsadást és egészségügyi szolgáltatást is biztosítunk a hozzánk betérő betegeknek, vásárlóknak.

Önnek, mint visszatérő vásárlónak, szívesen ajánljuk törzsvásárlói státuszunkat. Hűségprogramunk keretében egy rövid regisztrációt követően Ön kiemelt ügyfélként élhet a Kabay Patika által biztosított szolgáltatásokkal, valamint kedvezményekkel. A kedvezmények nem támogatható gyógyszerekre, étrend-kiegészítő termékekre és egyéb készítményekre érvényesíthetőek. A pontos kedvezményekről és a kedvezményezett termékkörről érdeklődjön munkatársainknál!

Partnereink