... ...

6722 Szeged, Tisza Lajos krt. 95 | kabay@t-email.hu | +36 62 420 763

Keresés
Close this search box.


Az Ön egészsége a mi hivatásunk!

Hétfő: 7:00 - 21:00
Kedd: 7:00 - 21:00
Szerda: 7:00 - 21:00
Csütörtök: 7:00 - 21:00
Péntek: 7:00 - 21:00
Szombat: 8:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva

Forcapil Elixir

Forcapil hajhullás elleni elixír vélemények – gyógyszerész szemmel

A hajhullás kezelése régóta komoly kihívást jelent mind az orvostudomány, mind a kozmetikai ipar számára. Napjainkban egyre több ember küzd a hajritkulás különböző formáival, ami jelentős hatással van az életminőségre és az önbizalomra. A Forcapil legújabb fejlesztése, a hajhullás elleni elixír, egy ígéretes megoldásnak tűnik ebben a harcban.

Tovább olvasom »
inzulinrezisztencia v1

Az inzulinrezisztencia: tünetektől a kezelésig + 6 diétás tipp

A modern társadalom egyik legelterjedtebb problémája az inzulinrezisztencia (IR) hazánkban is erőteljesen jelen van. Az IR a szervezetünk fő energiaforrásának, azaz a cukoranyagcserének a betegsége, mely számtalan egészségügyi következményt vonhat maga után. Legyen szó állandó cukor utáni sóvárgásról, vagy meddőségi kivizsgálásokról, de akár a sikertelen súlyvesztés is jelenthetik az inzulinrezisztencia markáns jelenlétét.

Tovább olvasom »
haj- és körömápolás

Szépségtrükkök a Kabay Patikától: haj- és körömerősítés

A hajápolás egyik legfontosabb alapja a megfelelő tisztítás és hidratálás. Válasszunk olyan sampont és balzsamot, amely nemcsak tisztítja a hajat, de hidratálja és mélyen táplálja is azt. Keress olyan termékeket, amelyek keratint, B-vitaminokat és esszenciális olajokat tartalmaznak, mivel ezek segítik a haj szerkezetének javítását.

Tovább olvasom »
Újévi diéta

Az újévi fogadalmak jegyében – 4 tipp fogyáshoz, életmód-változtatáshoz

Az óév végén általában mindenki visszapillant, hogy mit csinált volna másképp, vagy kellett volna másképp csinálnia az adott évben, és az új év kezdetén a legtöbb ember a pillanat hevében fogadalmat tesz. Pl.: leszokom a dohányzásról, idén végre tényleg lefogyok, életmódot váltok, rendbe hozom a pénzügyeimet, több időt töltök a családommal, stb.. Ezek közül a fogadalmak közül általában a fogyás és az életmódváltás szokott a „legnépszerűbb” lenni.

Tovább olvasom »
Emésztési problémák karácsonykor

A karácsony és az emésztési problémák

Karácsonykor általában laktató, nehéz, kalória-, cukor- és fehérjedús ételek kerülnek fel az ünnepi asztalra. Ilyenkor általában jóval nagyobb mennyiségű ennivalót fogyasztunk, mint egy átlagos hétköznapon, sőt, sokkal többször is eszünk egy nap, mint ahányszor általában szoktunk. De ha ez még nem lenne elegendő, az ünnepek előtti stressz is megviseli a szervezetünket (bevásárlás, főzés, takarítás, ajándékok beszerzése, logisztika, stb.).

Tovább olvasom »
A prosztatát érintő megbetegedések

A prosztatát érintő megbetegedések

A 60 évnél idősebb férfiak közel fele számol be prosztata-gondokról; hazánkban pedig a férfiak daganat miatti elhalálozásának negyedik leggyakoribb oka a prosztatarák. Más daganatokhoz hasonlóan ez a daganattípus sem egyik napról a másikra keletkezik – évek telhetnek el addig, amíg odáig fejlődik, hogy panaszokat, tüneteket okozzon. Az idejében felismert prosztatarák gyógyítható, vagy legalábbis visszaszorítható. A prosztata szűrés menetét viszont számos bizonytalanság és tévhit övezi, emiatt sok férfi fél tőle.

Tovább olvasom »
Minden, amit az algáról tudni kell

Minden, amit az algáról tudni kell

Az alga, napjainkban egyik úttörő „superfood”-ja, mely egyre nagyobb társadalmi réteget ér el pozitív élettani hatásaival, valamint immunerősítő, gyulladáscsökkentő és vérnyomáscsökkentő tulajdonságaival. Olvasson tovább és tudja meg milyen esszenciális tápanyagokhoz, ásványi anyagokhoz juthat hozzá az egyes édesvízi vagy sósvízi algákkal.

Tovább olvasom »
Mellrák elleni küzdelem hónapja

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja

Hazánkban, a nők körében második helyen álló daganatos megbetegedés az emlőrák. Évente 7-8.000 új esetet diagnosztizálnak, és nagyjából a betegek 70%-a gyógyul meg. A kór nemcsak a nőket érinti, évről-évre 150-200 férfi is szembenéz ezzel a betegséggel.

Tovább olvasom »
Alga System

Alga System – Innovatív zárt rendszerű alga-termesztés

Az Alga System Szegedtől 15 km-re, egy 600 négyzetméteres mikroalga-termesztő üzemben állíja elő termékeit, ezzel megelőzve a komoly környezeti szennyeződések termékekbe való bekerülését. A szabadlevegős, medencés algatermesztés esetén a levegőben található por szennyező anyagokat is bevisz a vízmedencékbe, madarak okozta szennyezés (akár elejtett ürülék) is befolyásolja a termesztés és a végtermék minőségét.

Tovább olvasom »
Hepatitis

Hepatitisz

hepatitisz Hepatitisz – megelőzés és gyógyítás A hepatitisz, magyarul májgyulladás számos hatás eredményeként kialakulhat. Az alkoholfogyasztás, egyes gyógyszerek szedése, autoimmun folyamatok egyaránt gyulladást válthatnak ki

Tovább olvasom »
Úti patika

Úti patika

A következőkben megpróbáljuk röviden összefoglalni, hogy mire figyeljünk mindenképpen utazás előtt, illetve mik azok a készítmények, melyek egy jól összeállított úti patika szerves részét képezik.

Tovább olvasom »
szúnyogcsípés

Csípésmentes nyaralás

csípésmentes nyaralás A gondtalan nyáresti kikapcsolódást képes megkeseríteni az a döngicsélés, amely egy fejünk körül köröző szúnyog táplálkozási szándékának egyértelmű előjele. A szúnyogok és a

Tovább olvasom »
Vénás betegségek

Krónikus vénás betegségek

Krónikus vénás betegségek A krónikus vénás betegség (KVB) a vénás rendszer olyan hosszantartó morfológiai vagy funkcionális rendellenessége, amely panaszt és/vagy tünetet okoz, és további vizsgálatot

Tovább olvasom »
Naptejet fogó hölgy

Fényvédelem kívül-belül

A fényvédelem nyáron, intenzív napsütésben elengedhetetlen – ebben a szakemberek részéről teljes az egyetértés. A napsugárzás hatására pozitív folyamatok is beindulnak, ezek közül a legfontosabb a D-vitamin képződése. Ez az előny azonban nem olyan jelentős, hogy vállaljuk a leégés kockázatát, ugyanis hosszú távon a túlzása vitt napozás gyorsítsa a bőr öregedését és fokozza a bőrrák kockázatát.

Tovább olvasom »
Fájó térdét fogó ember.

Ízületeink védelme

Ízületeink védelme Az ízületek önmagukban lezárt szerkezeti és működési egységek, amelyek összeköttetésben állnak az egymással szemben álló csontvégekkel. Az ízületek felépítése határozza meg a lehetséges

Tovább olvasom »
ZUE mailchimp borito 1200 × 628 keppont

Ételintolerancia

Az ételintolerancia lényegében bizonyos ételekre adott abnormális reakció, mely számos módon nyilvánulhat meg és különböző mechanizmus eredménye lehet. Immunválasz következményeként kialakuló intolerancia: Kialakulása során antigén-antitest

Tovább olvasom »
Családtervezés

Családtervezés

Tudatos családtervezés Az élet csodáját és a várandósságot ünnepeljük március 25-én, a magzatgyermek világnapján. A várandósság egy különleges életszakasz, amikor a női test átalakul, hogy

Tovább olvasom »
A vitaminok szerepe szervezetük számára

A vitaminok szerepe szervezetünk számára

A vitaminok olyan fontos biológiai hatású természetes szerves vegyületek, melyeket az emberi szervezet nem képes előállítani, azonban ezen anyagok kis mennyiségére az emberi szervezetnek állandóan szüksége van a sejtállomány fenntartása vagy gyarapodása, valamint a szervek működésének biztosítása és a normális anyagcsere folytatása érdekében.

Tovább olvasom »
élelmiszerek és allergia

Az ételallergia

Mi az ételallergia? Az ételallergia hátterében az immunrendszer kóros válasza áll. A szervezet védekező rendszere tévesen úgy reagál bizonyos élelmiszerekre – legtöbbször fehérjékre – ,

Tovább olvasom »
fogyasztoszer

Mit várhatunk a fogyasztószerektől?

Az elhízás elleni küzdelem nemcsak esztétikai kérdés: a túlsúly számos betegség kockázatát fokozza és az életminőséget is rontja. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint a világ felnőtt populációjának 35%-a, megközelítőleg 1,5 milliárd ember túlsúlyos. Hazánkban a lakosság közel kétharmada túlsúlyos vagy elhízott.

Tovább olvasom »
girl g21d36bc4b 1920

Karácsonyra „egészséget”

A karácsony sok-sok feladat elé állít bennünket, mégis izgatottan és örömmel várjuk az év egyik legszebb és legmeghittebb ünnepét. Az egyik leggyakoribb „kérdés” a fejünkben november-december környékén általában az, hogy mivel is lepjük meg szeretteinket szentestén, és azokat hol, mikor és hogyan is tudnánk beszerezni. Mindenkinek fontos, hogy az ajándék legyen személyre szabott, praktikus, és nem utolsó sorban pénztárca barát is. Ha nincs ötleted, akkor szívesen segítünk!

Tovább olvasom »
bor 1

Hogyan alakulhat ki a „száraz bőr”, és mire figyeljünk télen bőrünk ápolásánál?

Bőrünk fontos szerepet játszik általános egészségünk és jó közérzetünk szempontjából, ugyanis ez az első védelmi vonalunk a baktériumok és vírusok ellen. Mindemellett az egészséges bőr fenntartja a testben lévő folyadékegyensúlyt, valamint segít a testhőmérséklet szabályozásában. Rendkívül érzékeny, reagál a legfinomabb érintésre és a fájdalomra is. A bőr a legnagyobb szervünk, felülete közel 2 m² és csaknem hatodát teszi ki a testsúlyunknak.

Tovább olvasom »
kabay hirlevel mikrobioma

A mikrobioma – a bennünk élő élővilág

Amikor a tükörben magamat látom, akkor egy konkrét lény néz rám vissza. Ha a környezetemben élő személyekre, állatokra vagy növényekre gondolok, akkor is egyedülálló lényként gondolok rájuk. Azonban minden egyed számos láthatatlan élő-társával él együtt – összefonódik velük, létezésük elválaszthatatlan. Ezek az apró lények már jóval az emberiség megjelenése előtt jelenvoltak a Földön és valószínűleg túlélnek majd bennünket. Ezek az összetett életformák egymással párhuzamosan alakultak ki, és az evolúció során együtt elő, egymást segítő társakká váltak. Folyamatosan együttműködik velünk, és szinte minden elképzelhető élőhelyen jelen van a bolygónkon, beleértve saját testünket is. Ez a velünk élő társ a mikrobiális élet.

Tovább olvasom »
szem

Szemünk egészsége

A szemünk az egyik legösszetettebb és legfontosabb érzékszervünk, amelynek megóvásával még mindig nem törődünk eleget. Erre a tényre az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2000 óta a Látás Világnapján keresztül is szeretné felhívni a figyelmet. Az október második csütörtökén megrendezett jeles nap arra mutat rá, hogy a látásromlás, illetve a vakság megelőzhető, és – mint oly sok más betegség esetében – a prevenciót és a rendszeres szűrővizsgálat fontosságát állítja a középpontba, ugyanis az időben felismert problémák többsége könnyen kezelhető.

Tovább olvasom »
fenyvedelem

Fényvédelem kívül-belül

A fényvédelem nyáron, intenzív napsütésben elengedhetetlen – ebben a szakemberek részéről teljes az egyetértés. A napsugárzás hatására pozitív folyamatok is beindulnak, ezek közül a legfontosabb

Tovább olvasom »
napozas

MIT JELENT AZ SPF A NAPTEJEKEN?

A bőr saját védelmi rendszerének köszönhetően felnőttként (bőrtípustól és UV-sugárzás mértéktől függően) átlagosan 20 percet tölthetünk el a napon anélkül, hogy leégnénk. A fényvédő faktor (Sun Protection Factor=SPF) megadja, hogy adott faktorszámú naptej használatával mennyi idővel lehetünk tovább a napon leégés nélkül.

Tovább olvasom »
49820 broccoli carrot and spinach timbales

TIPPEK A LEÉGÉS MENTES NAPOZÁSHOZ

Nincs is annál jobb, mint a vízparton sütkérezni! Az évről-évre egyre magasabb UV-sugárzás miatt azonban nem árt odafigyelni egy-két dologra.
Meddig lehetünk napon, mivel kenjük magunkat, mit együnk napozás előtt…???

Tovább olvasom »
vitamin d

MIÉRT OLYAN FONTOS A D-VITAMIN PÓTLÁSA, FŐLEG TÉLEN?

Íme egy remek összefoglalás a D-vitamin fontosságáról:

A D-vitamin az egyik legősibb vegyülete szervezetünknek, melyre szinte valamennyi szervrendszerünk megfelelő működéséhez szükség van. Hiánya vagy alacsony szintje számos betegség kockázatát növelheti. A D-vitamin hiány leggyakoribb télen és tavasszal.

Tovább olvasom »
Noni 002 1

NONI – AZ IGAZI CSODASZER

A noni a polinéz törzsek csoda gyümölcse már 2000 éve. Hazánkban kevesen ismerik jótékony hatásait, pedig évezredek óta használják gyógyításra. Szerencsére ma már nem kell Hawaiira utazni egy kis Noniért.

Tovább olvasom »