... ...

6722 Szeged, Tisza Lajos krt. 95 | kabay@t-email.hu | +36 62 420 763

Keresés
Close this search box.


Az Ön egészsége a mi hivatásunk!

Hétfő: 7:00 - 21:00
Kedd: 7:00 - 21:00
Szerda: 7:00 - 21:00
Csütörtök: 7:00 - 21:00
Péntek: 7:00 - 21:00
Szombat: 8:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva

Alga System

A Kabay Patikában megjelentek az Alga System egyedülálló tisztaságú alga készítményei, melyek egy innovatív zárt rendszerben készülnek Magyarország dél-alföldi régiójában.

Előállítás

Az Alga System Szegedtől 15 km-re, egy 600 négyzetméteres mikroalga-termesztő üzemben állíja elő termékeit, ezzel megelőzve a komoly környezeti szennyeződések termékekbe való bekerülését. A szabadlevegős, medencés algatermesztés esetén a levegőben található por szennyező anyagokat is bevisz a vízmedencékbe, madarak okozta szennyezés (akár elejtett ürülék) is befolyásolja a termesztés és a végtermék minőségét.

Ezen tényezők miatt az algát ezidáig leginkább állati takarmány pótlásra használták, azonban kedvező élettani hatásai miatt egyre komolyabban felmerült az emberi fogyasztásra alkalmas algatermesztés – akár mint ún. superfood vagy különböző élettani folyamatokat kiemelten támogató táplálék. Ehhez viszont lényeges, hogy emberi fogyasztásra alkalmassá tevő termesztési-előállítási folyamat szerint termesszék az algát, majd élelmiszer-biztonsági előírásoknak megfelelően dolgozzák fel emberi fogyasztásra alkalmas, kapszulázható porrá.

Zárt rendszerű termesztés

Az Alga System egy teljesen zárt, gyakorlatilag steril üzem, ezzel kiemelkedve versenytársaitól. A nyílt vízi üzemek ugyanis számtalanszor állítanak elő szennyezett alga készítményeket, hiszen a nyitott közeg teret ad más baktériumok, algatörzsek vagy akár erős szennyezőanyagok, mint például nehézfémek termékekbe kerülésének.

Az Alga System biológiailag a legideálisabb közeget biztosítja az algáknak, így képesek egy igazán magas minőséget megteremteni. A szűrt víz komoly szűrőrendszeren keresztül érkezik a több száz literes zárt üvegtartályokba, ahol a pH értéket minőségi étkezési sóval állítják be, a hőmérsékletet az ideális szinten szabályozzák. Különleges, az algák szaporodását segítő hullámhosszú fénnyel támogatják az algák fejlődését, ráadásul speciális tápanyagokkal is segítik a gyógyszer minőségű előállítás szabályainak megfelelő termék előállítást.

Óvjuk a környezetünket

Természetszerűen a termesztés körülményei környezet-kímélő megoldásokkal támogatott: a víz jelentős része ozmotikus szűrés után visszaforgatott, az energiaellátás jelentős részét napelemmel és hőcserélővel biztosítják és a legkorszerűbb, olajozás nélküli elven működő gépekkel centrifugálják, választják ki az értékes mikrotápanyagot a növényekből. Ez kapszulázható saját zárt rendszerű kapszulázó gépeken.

A gyártó üzemben egyelőre Spirulina és Chlorella algát termesztenek, melyet a körülmények egyszerű módosításával könnyedén változtathatnak más alga törzsekre.

Az Alga System élelmiszergyártó (étrend-kiegészítő) engedéllyel rendelkezik, illetve HACCP, ISO 22000:2005 és GMP minőségirányítási rendszert alkalmaznak, így biztosítva az értékes hatóanyagok megőrzését és a termékek tisztaságát.

Tápanyagtartalom

Ezek a zárt rendszerben előállított algák sokkal biztonságosabbak, mint az import változataik. Sőt, mi több fenntarthatóság szempontjából is kiemelkedő szerepük van, hiszen számos előnyt szolgáltatnak nem csak az étrend-kiegészítők, de az állattenyésztés, valamint növénytermesztés területén is.

Az étrend-kiegészítők formájában forgalmazott algák egyre népszerűbbek magas fehérje-, vitamin-, és ásványi anyag tartalmuk miatt. A Spirulina alga talán az egyik legtöbb tápanyagot tartalmazó élelmiszer a Földön, az Alga System sósvízben táplált algái fikocianin hatóanyaggal és erős antioxidáns, valamint gyulladáscsökkentő tulajdonságukkal váltak napjaink úgynevezett „superfood”-jaivá.

A fikocianin a gyógyszeripar egyik fontos, jelentős élettani kutatásokkal vizsgált anyaga. Az Alga System által előállított Spirulina készítmények tartalmazzák a fikocianin-t, ezeket nem vonják ki az alga-készítményekből.

Fontos a választás

Alga-superfood táplálék választásánál mindenképp megfontolandó, hogy ellenőrzött, akár az Európai Unión belüli gyártásból származó, a gyártás minden elemében kontrollált, szennyezésmentes alapanyagokból és termesztőközegből származó gyártási helyről érkező terméket válasszunk és fogyasszunk. Egyre nehezebb nyomon követni a különböző étrend-kiegészítők és táplálékok eredetét és szinte nagyon bizonytalan arra rálátást szerezni, hogy az előállítás körülményei milyenek. (Elég, ha csak a kb. 80%-ban Kínából származó aszkorbinsav (C-vitamin) alapanyagok jócskán környezet terhelő előállításának átláthatatlanságára gondolunk.)

A Dél-Alföldön laboratóriumi tisztaságú, zárt rendszerben termesztett algák és a belőlük előállított Spirulina és Chlorella készítmények eredete, előállítása és minősége is kontrollált és nyomon követhető, ezért amit elfogyasztunk nagyobb biztonsággal támogathatja azokat az élettani folyamatokat, melyekről itt olvashat bővebben:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük