... ...

6722 Szeged, Tisza Lajos krt. 95 | kabay@t-email.hu | +36 62 420 763

Keresés
Close this search box.


Az Ön egészsége a mi hivatásunk!

Hétfő: 7:00 - 21:00
Kedd: 7:00 - 21:00
Szerda: 7:00 - 21:00
Csütörtök: 7:00 - 21:00
Péntek: 7:00 - 21:00
Szombat: 8:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva

49820 broccoli carrot and spinach timbales
Nincs is annál jobb, mint a vízparton sütkérezni! Az évről-évre egyre magasabb UV-sugárzás miatt azonban nem árt odafigyelni egy-két dologra. Meddig lehetünk napon, mivel kenjük magunkat, mit együnk napozás előtt…???

Ha szeretnénk egészségesen napozni, akkor íme néhány tipp:

  • Az UV-sugárzás 11 és 16 óra között a legmagasabb, ezért ilyenkor kerüljük a napozást, hiszen könnyen leéghetünk
  • Törekedjünk a fokozatosságra, ne akarjunk egy nap alatt lebarnulni! Fontos kiválasztani a bőrünknek megfelelő fényvédő készítményt. Fokozatosan szoktassuk magunkat a napfényhez.
  • A világos bőrűeknek a 30–50, a barnább bőrűeknek a 30, vagy annál alacsonyabb faktorú termék ajánlott. Száraz bőrűeknek napkrém, míg zsírosabb bőrtípusúaknak naptej javasolt. Ne felejtsük el: napozás előtt legalább 20–30 perccel kenjük be magunkat, hogy a fényvédőnek legyen ideje beszívódni. Folyamatosan, kétóránként kenjük magunkat újra. Anyajegyeinkre különösen figyeljünk, vastagabb rétegben vigyük fel rájuk a krémet, ami ezeken a pontokon akár magasabb faktorszámú is lehet.
  • Arcunk és testünk bőrének ápolása külön odafigyelést igényel. Arcunk ugyanis jobban ki van téve a környezeti hatásoknak, közvetlenebbül éri a napfény, így hamarabb veszít folyadékot is. Ezért ajánlott magasabb faktorszámú, kifejezetten arca szánt fényvédőt alkalmaznunk annak érdekében, hogy arcbőrünk egészséges és szép maradjon.

Az egészséges és szép bőrért már a napozás előtt is sokat tehetünk: érdemes sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani. A répa, a brokkoli, a spenót vagy a paradicsom béta-karotin tartalma például segíti a barnulást. A bőr szépségéhez hozzájárul még az E-vitamin, melyet például áfonyával, édesburgonyával vagy nektarinnal vihetünk be a szervezetünkbe. A zöld tea fogyasztása is ajánlott a sütkérezést megelőzően, mivel antioxidáns tartalma segít megelőzni a leégést, és gyorsítja a barnulást. Ilyenkor az étcsoki is megengedett, hiszen semlegesítő hatással bír a bőrünk károsodásáért felelős, napfény hatására felszabaduló szabadgyökökre.

Szeretettel várjuk a Kabay Patikában, ahol szakértő munkatársaink segítenek kiválasztani a megfelelő napvédő készítményeket!

Forrás: veszpremkukac.hu