... ...

6722 Szeged, Tisza Lajos krt. 95 | kabay@t-email.hu | +36 62 420 763

Keresés
Close this search box.


Az Ön egészsége a mi hivatásunk!

Hétfő: 7:00 - 21:00
Kedd: 7:00 - 21:00
Szerda: 7:00 - 21:00
Csütörtök: 7:00 - 21:00
Péntek: 7:00 - 21:00
Szombat: 8:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva

fekvo
2017. november 1-ig minden gyógyszertárnak és háziorvosnak kötelező az EESZT-hez (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér) csatlakozni.Az eddig megszokott papír recept helyett Felírási igazolást 2018. december 31-ig köteles az háziorvos kiadni. Ezután az időpont után csak a beteg kérésére köteles az orvos Felírási igazolást adni.

A Felírási igazolás közepén lesz egy új vonalkód. Nyomtatásakor keletkezik egy elektronikus megfelelője is a háziorvos számítógépén. Ez az eRecept. Ezt bármelyik gyógyszertár lekérheti az interneten keresztül a beteg jelenlétében és engedélyével, a beteg azonosítását követően. De csak abban az esetben, ha saját névre szól a gyógyszer. Ez azonban lassítja a kiszolgálást! Amennyiben nincs működő internet kapcsolat, akkor az eReceptet a felírási igazolás nélkül nem lehet kiváltani.

Felírási igazolás birtokában azonban bárki ugyanúgy kiválthatja a gyógyszert, ahogy eddig, akkor is, ha nem a saját nevére szól.

Az azonosítás jelenleg csak így történhet:

Személy azonosító igazolvány és TAJ kártya együttes bemutatásával, ami lassítja a kiszolgálást!

későbbiekben az eSzemélyi igazolvány és az ahhoz tartozó PIN kód megadásával egy kártyaleolvasó terminálon történhet azonosítás. Jelenleg azonban a gyógyszertárakban nem tudják az eSzemélyi igazolványból kiolvasni a TAJ számot!

eRecept kiváltásakor a gyógyszertárban nyomtatnak egy Kiadási igazolást (amin szerepelnek a gyógyszert kiváltó adatai, és az általa kiváltott gyógyszerek), amit alá kell írni. Ez helyettesíti a gyógyszertárban a papír alapú Felírási igazolást. Ez is lassítja a kiszolgálást!

eRecept-et csak érvényes TAJ számmal rendelkező személynek lehet írni. Pro familia, újszülött, külföldi állampolgár részére továbbra is kizárólag papír receptre lehet gyógyszert írni.

A régebbi receptek a felírástól számított 3 hónapon belül továbbra is kiválthatók maradnak.

Jelenleg kiskorú személy részére írt gyógyszert a szülő is CSAK a papír alapú Felírási igazolás birtokában válthat ki.

Fentiek miatt minden kedves betegünknek javasoljuk, hogy hozzák magukkal a Felírási igazolást!

Kérdéseikkel keressék munkatársainkat patikánkban!

Köszönettel:

Kabay Patika csapata