Mentás sült zöld spárga

hozzávalók / 2 adag
500 g zöldspárga
1 ek napraforgó olaj
1 ek olívaolaj
3 szál menta
0.5 citromból nyert citromlé
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

elkészítés
A spárgák fás véget levágjuk, a spárgák alsó részét éles késsel vékonyan meghámozzuk, mossuk, majd hosszában kettévágjuk.
Egy serpenyőben a napraforgó olajat felhevítjük, rászórjuk a spárgadarabokat, és közben meg-megkevergetve kb. 7-8 percig sütjük.
A mentaleveleket letépkedjük, apróra vágjuk, a spárgához adjuk, elkeverjük. Levesszük a tűzről, meglocsoljuk a citromlével és az olívaolajjal. Sóval, borssal ízesítjük, és azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a Kabay Konyha!

Köszönet a receptért Glasernek!

Forrás: nosalty.hu

További szolgáltatások