6722 Szeged, Tisza Lajos krt. 95 | kabay@t-email.hu | +36 62 420 763

Az ön egészsége a mi hivatásunk!

RAKOTT ZÖLDBAB LIGHT KIADÁS, AVAGY, AHOGY SZERINTÜNK JÓ

Hozzávalók / 4 adag

1 ek kókuszolaj
1 közepes db vöröshagyma
0.5 kg darált pulykahús
430 g zöldbab (sárga hüvelyű)
350 g sűrített paradicsom (cukormentes)
200 g joghurt (natúr, zsírszegény, 0,1%-os)
100 g trappista sajt (light)
1 teáskanál rozmaring
1 teáskanál kakukkfű
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál oregánó
1 gerezd fokhagyma
himalája só ízlés szerint
1 kávéskanál négyszínű bors

ELKÉSZÍTÉS

Ha friss zöldbabot használunk, akkor enyhén sós vízben megfőzzük. Nekem előfőzött, házi volt, így csak kivettem a fagyasztóból, és hagytam, hogy kiengedjen.
A hagymát megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk. Kevés kókuszolajon, közepes lángon üvegesre pirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a paradicsompürével, és fűszerezzük ízlés szerint. Alacsony lángon addig főzzük, amíg a hús teljesen meg nem puhul.
Ezután egy hőálló tálba rétegezzük. Először a zöldbab felét szórjuk a tál aljára, majd erre rásimítjuk a hús felét. A natúr joghurtot enyhén sózzuk, és szórunk bele egy kevés fokhagyma-őrleményt, majd ennek a felét ráöntjük a darált húsra úgy, hogy egyenletesen jusson mindenhova. Ezután megint következik egy sor zöldbab, a maradék darált hús, majd a megmaradt natúr joghurt.
A tetejét megszórjuk zsírszegény trappista sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük alsó-felső funkción, ebből az utolsó 10 perc grill fokozat volt, hogy a sajt szépen rápiruljon.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés

Jó étvágyat kíván a Kabay Konyha!

Az eredeti receptet itt találhatjátok meg:

Forrás: nosalty.hu