6722 Szeged, Tisza Lajos krt. 95 | kabay@t-email.hu | +36 62 420 763

Az ön egészsége a mi hivatásunk!

ISTENI SÜTŐTÖKÖS MUFFIN STAHL JUDIT KONYHÁJÁBÓL

HOZZÁVALÓK:

15 dkg finomliszt
1 kávéskanál sütőpor
½ kávéskanál szódabikarbóna
1 késhegynyi só
1 kávéskanál őrölt fahéj
½ kávéskanál őrölt gyömbér
10 dkg puha vaj
5 dkg cukor
10 dkg barna cukor
1 tojás
1 tojássárgája
1 evőkanál méz
kb 20 dkg sült sütőtök
1-2 evőkanál tejszín

ELKÉSZÍTÉS

A mázhoz:

2 evőkanál narancslé + reszelt narancshéj /narancs híján használhatunk aromát is, a sütőtökhöz mennyeien passzol a narancs íze, de ha az nincs, mással is próbálkozhatunk, el nem ronthatjuk, ha például citromlevet vagy fehér rumot használunk/
porcukor

ELKÉSZÍTÉS:

Egy tálban összekeverjük a száraz alapanyagokat: a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót, fahéjat, a gyömbért, és félre tesszük, amíg a robotgéppel eldolgozzuk a vajjal a kétféle cukrot, aztán hozzáadjuk az imént elkészített keveréket. Ezután mehet bele a tojás és a tojássárgája, valamint a méz, és végül a sütőtök, amit korábban néhány kanál tejszínnel krémes állagúra turmixoltunk.
A sütőt 175 fokra előmelegítjük, amíg a tésztát szétosztjuk a sütőformában. Én szeretem, ha inkább több kisebb muffin lesz, hátha akkor tovább tart, így nekem 16 muffinra is elegendő ez a mennyiség, de hivatalosan 12 pofás darab készíthető kb. 20-25 percnyi sütéssel.
Ha kihűltek, narancsos mázat készítünk rá, hogy tökéletes legyen az ízélmény. Ehhez porcukorra és 2 evőkanál narancslére lesz szükségünk, amibe tehetünk reszelt narancshéjat is, hogy még ízletesebb legyen. Ha épp nincs kéznél narancs, akkor használhatunk aromát, például úgy, hogy citromlébe csepegtetjük, és azzal keverjük el a porcukrot. Lehet mondani, hogy ehhez kb 20-25dkg porcukor kell, de a legjobb érzésre csinálni: a máz akkor jó, amikor már sűrű krémes állagú, de még éppen lassacskán lefolyik a kanálról, így biztos a muffinok csúcsán marad. Ha ezzel megvagyunk, kész is az igazi őszi sütőtökös finomság!

Az eredeti receptet itt találhatjátok meg: