6722 Szeged, Tisza Lajos krt. 95 | kabay@t-email.hu | +36 62 420 763

Az ön egészsége a mi hivatásunk!

MENTÁS SÜLT ZÖLD SPÁRGA

hozzávalók / 2 adag

500 g zöldspárga
1 ek napraforgó olaj
1 ek olívaolaj
3 szál menta
0.5 citromból nyert citromlé
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS

A spárgák fás véget levágjuk, a spárgák alsó részét éles késsel vékonyan meghámozzuk, mossuk, majd hosszában kettévágjuk.
Egy serpenyőben a napraforgó olajat felhevítjük, rászórjuk a spárgadarabokat, és közben meg-megkevergetve kb. 7-8 percig sütjük.
A mentaleveleket letépkedjük, apróra vágjuk, a spárgához adjuk, elkeverjük. Levesszük a tűzről, meglocsoljuk a citromlével és az olívaolajjal. Sóval, borssal ízesítjük, és azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a Kabay Konyha!

Az eredeti receptet itt találhatjátok meg:

Köszönet a receptért Glasernek!

Forrás: nosalty.hu